Vervangen van koppelingen

Het bliksemsnel schakelen tussen de versnellingen wordt gerealiseerd door een dubbele koppeling. Net zoals bij een klassieke transmissie zijn deze koppelingen onderhevig aan slijtage.

TransTechnics beschikt over de juiste tools en kennis voor het vervangen van deze dubbele koppeling dit volgens de voorschriften van de constructeur. Zowel de uitvoering met dubbele droge koppelingsplaten als de uitvoering met meervoudige natte koppelingsschijven kunnen door TransTechnics worden vervangen.

Een diagnose van de koppelingen (inclusief resterende voeringsdikte) wordt uitgevoerd via EOBD, een demontage van de transmissie is niet nodig.

Alvorens natte koppelingsschijven worden vervangen, is het aangewezen eerst de transmissie te spoelen zo vermijdt men vervuiling van de nieuwe koppeling door achterblijvende oude olie.

Een versleten/slippende koppeling veroorzaakt extreme vervuiling van de mechatronica olie. Losgekomen frictiemateriaal van de koppelijngen kunnen de goede werking van de mechatronica ventielen verstoren.

Rijd niet onnodig verder met een versleten koppelen en voorkom gevolgschade door een tijdige vervangen van de koppelingen.

 

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Over ons

Uw transmissie is onze missie, met passie voor techniek!

Facebook

Contact Info