FAQ

Waarom spoelen?

Een optimale werking van de automatische transmissie of DSG kan pas gewaarborgd worden wanneer de olie in top conditie verkeert. Bij een klassieke oliewissel blijft er tussen de 40 % en 60 % (naargelang het type transmissie) oude vervuilde olie achter in de transmissie.

Voor meer info klik hier.

Wanneer spoelen?

Een spoeling is aan te raden op het oliewissel interval voorgeschreven door de constructeur.

Schrijft de constructeur geen interval voor: alle 60.000 km.

Voor meer info klik hier.

Waar spoelen?

Een spoeling kan uitgevoerd worden in ons atelier of op locatie.

Voor meer info klik hier.

Wanneer heeft spoelen geen zin?

Een defect onderdeel in de transmissie kan niet hersteld worden d.m.v. een spoeling. Bij bepaalde herstellingswerkzaamheden kan vervuiling (frictiemateriaal, ijzervijlsel) worden verwijderd door de transmissie te spoelen.

Hoe wordt er gespoeld?

TransTechnics maakt gebruik van de powerflush Kroon spoel methode. Alle oude olie wordt tijdens het spoelproces verwijderd waardoor vermenging met oude vervuilde olie wordt vermeden.

Voor meer info klik hier.

Welke transmissies kunnen gespoeld worden?

Alle automatische transmissies en DSG’s kunnen gespoeld worden. Transtechnics beschikt over een groot aantal adapters voor aansluiting op verschillende voertuigmerken/transmissie types. Het adapter aanbod wordt regelmatig uitgebreid.

Voor een overzicht klik hier.

Welke transmissies kunnen door TransTechnics hersteld worden?

Herstelling is mogelijk van alle VAG transmissies. Spoelingen kunnen uitgevoerd worden op transmissies van alle merken voertuigen.

Wat kost een spoeling?

De prijs wordt bepaald door de gebruikte olie (volgens constructeur specificaties), de aanwezigheid van een vervangbaar oliefilter en de toegankelijkheid hiervan.

Voor meer info klik hier.

Contact info

Over ons

Uw transmissie is onze missie, met passie voor techniek!

Facebook

Contact Info